Sinterklaas verhuur
70 Jaar bestaan
Zomerkamp
Clubgebouw

Ons Clubgebouw draagt de naam "Serapis". Het gebouw bestaat uit een speelzaal, keuken, leidinghok en Rowan/Sherpahok. Voor het gebouwtje staat de schuur en we hebben een heel groot speelveld aan de zijkant van het gebouw. Dit is de plattegrond van Serapis:


Een korte geschiedenis van Serapis...
In 1968 verhuisde Scouting Berkel naar de huidige locatie, achter basisschool het Fluitketeltje, welke later met de Jozefschool is samengegaan in de Wilgenhoek. De ingang van het terrein was aan het Schoolpad 2, de Burgemeester Hendrixstraat bestond toen nog niet. In 1971 werd naast Serapis een apart gebouw voor de Sherpa's neergezet: Dzjoemna.
In 1986 werd Serapis opgeknapt, en op 25 oktober van dat jaar werd Serapis feestelijk heropend.

Met grote en kleine beetjes werd genoeg geld verdiend om te besluiten dat de uitbreiding door kon gaan. In januari 1998 werd begonnen met bodemonderzoek, daarna werd snel van start gegaan met nieuwbouw. Met de uitbreiding werd Serapis twee keer zo groot. De oppervlakte van de grote zaal is verdubbeld en op de vloer werden in het linoleum scoutinglogo's gemaakt. Er kwam veel extra bergruimte, een urinoir en douche, voor de leiding kwam er een staflokaal en de Rowans/Sherpa's kregen weer een eigen gezellig hok met bar.

Op zaterdag 28 november 1998 vond de officiële opening plaats. Het hele gebouw werd ingepakt in plastic, en werd geopend door de burgemeester. Het werd een feest voor de leden, en daarna werd een grote lampionnenoptocht gehouden met zelfgemaakte lampions, een vrachtwagen met drummers en de majorettes van Helicon. De dag werd afgesloten met een feest voor de leiding en de sponsors.

Van het opgeknapte houten gebouw hebben we maar kort kunnen genieten, in de nacht van zaterdag 12 april 1987 is het afgebrand. Na de brand werd begonnen met de bouw van het stenen gebouw dat er nu nog staat, op 9 april 1988 vond de opening plaats. Vanwege het brandgevaar en de slechte staat van het gebouw werd besloten dat Dzjoemna weg moest. De brandweer zag er een mooie oefening in, en heeft het gebouw in brand gestoken en het daarna weer geblust. Er was nu wel ruimte ontstaan voor de schuur ...

In de loop der jaren steeg het ledental. Waren er in 1986 nog ongeveer 90 leden, tien jaar later was dat verdubbeld. Het gebouw begon uit haar voegen te barsten, en daarom werd in 1994 begonnen met plannen voor het vergroten van gebouw, en vanaf 1996 werden verschillende acties georganiseerd om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Zo werd in 1996 de eerste fietsvierdaagse georganiseerd, werd de inventaris geveild van het oude Raedthuys (dat door uitbreiding van het winkelcentrum moest verhuizen), en werd in januari 1997 het veld omgetoverd tot een schitterende ijsbaan. Daarna werden onder andere de wandelvierdaagse, een veiling en rommelmarkt georganiseerd, en werden bakstenen, toiletpapier en marsen en m&m's verkocht

Scouting en de speciaal opgerichte Stichting Support bleken creatief in het bedenken van acties, en er werd zelfs geld verdiend aan het schijten van een koe: op de Nationale Scouting Dag van 1997 werd "Waar schijt Bertha" georganiseerd, waarbij men kon gokken waar Bertha haar behoefte zou doen op het veld. Overigens werd Bertha op het laatste moment vervangen door Clara, een schaap in plaats van een koe.