Sinterklaas verhuur
70 Jaar bestaan
Zomerkamp
Het laatste nieuws

Bevers bezoeken brandweerkazerne Berkel en Rodenrijs

vrijdag 23 juni 2017 door de Bevers

Zaterdag 17 juni hadden de bevers van scouting Berkel een bijzondere opkomst! Zij moesten dit keer niet om 10.00 uur verzamelen bij het scoutinggebouw aan de Burg. Hendrixstraat, maar bij de brandweerkazerne.
Brandweermannen Ben en Jan stonden al klaar om de bevers te ontvangen. Zij namen de bevers mee voor een rondleiding door de kazerne. De bevers kregen uitleg over de veiligheidsjas van een brandweerman, helm, speciale schoenen, masker en andere spullen. Een heel verschil met het pak van vroeger, wat aan de muur hing.
Ook werd er gesproken over rook en rookmelders. De bevers kregen een opdracht mee van brandweerman Ben om thuis te controleren of er een rookmelder in huis is.

Ook konden de bevers zien waar de brandweermannen en -vrouwen trainen, om fit te blijven en sterke spieren te kweken.
Natuurlijk werd de brandweerwagen van binnen en buiten bekeken. Wat een materialen zitten hier op en aan! De bevers waren onder de indruk van de grote ‘schaar’, waar auto’s mee opengeknipt kunnen worden om mensen te redden uit een brandende auto. De bevers mochten voelen hoe zwaar deze schaar nog is!

Als slot van de beveropkomst gingen de bevers met Ben en Jan op de foto voor de brandweerwagen. Bedankt voor deze excursie! Met een mooie kleurplaat en brandweer-kwartet gingen de bevers met vele nieuwe indrukken naar huis. 

 


bever programma begin 2017

dinsdag 21 februari 2017 door de Bevers
De bevers hebben weer leuke, afwisselende opkomsten gehad in januari/februari.

Wat kun je doen met een lege beslagkom, scheerschuim en maizena??!
Heerlijk mengen en hiervan sneeuw maken! De bevers hebben heerlijk gevoeld, zitten kneden, mengen en geprobeerd sneeuwballen te maken!


Ook hadden de bevers in januari een opkomst waarin zij de bewoners van Hotsjietonia wat beter hebben leren kennen. Wie woont er in welk huis? En wie horen bij elkaar als man-vrouw, broer-zus, moeder-dochter?

Hierna speelden de bevers het spel memorie en levend renkwartet, waarin ook alle bewoners van Hotsjietonia terug kwamen.


 
Half februari hebben we de gehele opkomst verschillende balspelletjes gedaan. Fopbal, Stand in de mand en de bal is voor...., 'Bevertje Koekoek' en sluipbal. Alle bevers deden fanatiek mee!

Momenteel bestaat de bevergroep uit 20 leden. Er is nu dus genoeg plek voor nieuwe leden! Kom je een keer kijken?! Vul dan het contactformulier in. Iedereen is van harte welkom.Bever avonturen in september 2016

dinsdag 11 oktober 2016 door de Bevers
Op 27 augustus 2016 zijn we weer met een nieuw seizoen ‘Bevers’ begonnen! In dit nieuwe seizoen zullen onze bevers weer leuke, spannende, uitdagende en vooral gezellige opkomsten draaien! Zo hebben we de eerste opkomsten *Lekke flessen estafette  *Piraten-prinsessen tikspel  *Stormbaan, *Marsmellows maken *Spelen in speeltuin de Kievit, *Krantenmeppertje *Kring in de knoop en nog veel meer gespeeld. Op vrijdag 16 september zijn onze oudste bevers (17 kinderen!!) ook overgevlogen naar de volgende speltakken; Welpen, Kabouters en Esta’s. We zullen jullie natuurlijk gaan missen, maar kijken zeker ook uit naar nieuwe kinderen die zich nog steeds aan kunnen melden voor de Bevers!

Tot snel!

Groetjes van de Beverleiding!


 


beverkamp bevers 2016

woensdag 28 september 2016 door de Bevers


 'Jaaaaaaaa!!!' Vol enthousiasme reageren de bevers op de vraag van Sterre en Steven Stroom wie er met hen mee op reis wil? Koffers pakken, paspoort mee en vliegen maar! Het wordt een tof avontuur. Natuurlijk worden de bevers deze reis begeleid door een piloot en stewardess, zij geven goede uitleg hoe er veilig gevlogen kan worden.

Als eerst landen de bevers in het zonnige Hawaii, vervolgens reizen zij verder naar het muzikale Afrika en wordt er nog een tussenlanding gemaakt in het sportieve Schotland. Overal worden we welkom geheten door de plaatselijke bewoners.

Van limbo-dansen tot de Highland games, van een lekker ijsje van de ijsboer naar een bbq, de bevers hebben zich heerlijk vermaakt.

Slapen in de grote tent was natuurlijk het hoogtepunt, maar of de bevers nou zoveel geslapen hebben....proefjes voor de bevers van professor Plof

donderdag 10 maart 2016 door de Bevers

Zaterdag 5 maart stonden er in de zaal voor de bevers 5 tafels klaar met verschillende proefjes. De bevers mochten onder begeleiding gaan experimenteren!!
Alle bevers moesten eerst een veiligheidsbril opdoen. De proefjes hadden de volgende namen ‘Tegen de lamp’, ‘Water op zijn kop’,  ‘Bellen in bellen’, ‘Fles blazen’ en ‘Led-lampje aan met citroenbatterij’. Er werd hard gewerkt om een ballon statisch te krijgen waardoor een spaarlamp ging gloeien, werden er grote bellen geblazen op een bord, probeerden we een klein papiertje in een fles te blazen, werd er een beker water op zijn kop gehouden zonder dat het water eruit viel en werden er citroenen dmv koperdraad verbonden met elkaar waardoor het ledlampje moest gaan branden…
Tot slot kregen we buiten nog een demonstratie van een cola-fontein! Het was super leuke opkomst!


De bevers zijn een groep jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar.

Elke zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur kan je de bevers vinden in het scoutinggebouwtje, waar zij met elkaar allemaal leuke dingen doen. Van knutselen tot estafettes en van koken tot stoelendans, bedenk het en de bevers hebben het al eens gedaan!

De bevers spelen met elkaar in het dorp 'Hotsjietonia'. De figuur Stuiter beleeft samen met de andere dorpsbewoners allemaal avonturen. Zo houdt Stuiter van rennen en balspelen, doen we proefjes met professor Plof, zijn we creatief met Keet&Fleur Kleur, met boswachter Bas Bos en Rebbel ontdekken we de natuur&dieren en met Stanley Stekker werken we aan uitvindingen. Een zeer gevarieerd programma dus! Elke zaterdag is het weer anders.

Er zijn een aantal leuke dingen die ieder jaar weer terug komen zoals de kerstviering en het overvliegen, waarbij de gehele scoutinggroep aanwezig is.
Maar er zijn ook terugkerende zaken die de bevers elk jaar doen zoals verjaardag vieren, leuke uitjes en natuurlijk het weekendkamp.
Een week voor de zomervakantie gaan de bevers een nachtje kamperen in een grote witte tent. Elk jaar heeft het kamp een ander thema. In dat thema beleven we een avontuur en doen we leuke spelletjes. Op kamp gaan met de bevers is een groot feest, waarbij de bevers uitgerust aankomen en kapot maar met heel veel verhalen weer terug naar huis gaan.

Ben jij enthousiast geworden en heb jij zin om ook eens op een zaterdagochtend spelletjes met ons te komen doen, dan zoeken wij jou en ben je van harte welkom op de zaterdag.

Hopelijk tot snel!!!
Foto's van de Bevers


Kom is langs

Wil je een keertje komen kijken kun je gerust langskomen. Mocht je eerst wat meer infomatie willen dan kun je het onderstaande formulier invullen.

Geslacht