Waterraket

zaterdag 07 maart 2015 door de Estas

Waterraket                                                               28-02-2015

Vandaag hebben de esta's super snelle waterraketten gemaakt. De esta's gingen als eerst aan de slag met een petfles. Zij toverden de fles om tot een heuse raket. Alle esta's gingen aan de slag om hun eigen raket zo snel en zo mooi mogelijk te maken.

Nadat zij de raketten hadden gemaakt gingen de esta's deze zelf lanceren. Door de raket op een fietspomp aan te sluiten en heel hard te pompen vloog de raket meters weg. De verste ging wel 17 meter ver!!! Hierna gingen we de raketten de lucht in schieten. De raketten kwamen soms wel boven de bomen uit. Zelfs de raket van de leiding deed het maar belandde spijtig in de sloot.  Nadat we de raketten hadden opgeruimd gingen we met zijn alle sluiten en naar huis.

klik hier voor het filmpje over de waterraket

Vriendjesdag

zaterdag 07 maart 2015 door de Estas

Vriendjesdag                                                                        14-02-2015

Vandaag was het vriendjesdag bij de Esta's, alle Esta's mochten vriendjes meenemen die een keer wilden komen kijken. Het thema van deze dag was Valentijnsdag. De Esta's mochten een eigen fotolijstje versieren. De mooiste Valentijn creaties kwamen te voorschijn.  Hierna mochten alle kinderen op de foto. Deze werd direct uitgeprint en in het fotolijstje gestopt. Na de opkomst mochten de esta's deze meenemen en aan iemand geven.

Wat doen de esta's?

maandag 15 december 2014 door de Estas

De Esta’s hebben er weer een drukke periode opzitten! Na het installeren van de nieuwe esta’s hebben we al allerlei leuke activiteiten ondernomen. Zo hebben we samen met de welpen en de kabouters Sinterklaas gevierd, waarbij de goedheiligman zelfs nog even langs kwam. Alle kinderen hebben mooie cadeautjes gekregen en prachtige liedjes gezongen.Ook hebben we met gezellige spelletjes en leuke cadeautjes een afscheidsfeestje gevierd voor Nienke en Roy. Met de leiding die overbleef zijn we op weekendkamp gegaan! We zijn lekker bij het scoutinggebouw blijven slapen maar ook nog weggeweest, naar Monkeytown! De esta’s (en de leiding) hebben zich goed vermaakt met klimmen, klauteren en in de ballenbak spelen. Alle esta’s hebben lekker geslapen en een top kamp gehad.

De Esta’s zijn een gezellige groep jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. We draaien iedere zaterdag middag van 14:30 tot 16:30 uur. Tijdens de opkomst doen we allemaal leuke spellen en activiteiten. De leiding verzint iedere week een afwisselend programma.

Jungle Book
De Esta’s heten officieel namens scouting Nederland ook Welpen. Wij blijven de Esta’s in onze vereniging omdat er anders 3 groepen zijn die Welpen heten. Wij maken onderdeel uit van het Jungle Boek. Het bos waar alle spellen in gespeeld worden en avonturen worden beleefd. Zo komt in het Jungleboek verhaal een jongen en een meisje die samen spelen in de jungle en dat doen wij als Esta’s ook.

Uniform en insignes
Als je lid wil worden van scouting moet je een uniform blouse kopen. Elke speltak heeft zijn eigen kleur. Allen Welpen ,Esta’s en Kabouters dragen een groene kleur blouse. Je mag deze blouse pas dragen als je geïnstalleerd wordt. Op de blouse komen verschillende insignes. Insignes zijn plaatjes met een bepaalde betekenis. De Esta’s van de ‘Olave st. Clair’ dragen verschillende insignes.
Hoe langer je op de Esta’s zit, hoe meer insignes je kunt verdienen. Deze kan je bij ons verdienen door met ons gezellig een week mee op zomerkamp te gaan. Af en toe is het bij een reeks opkomsten mogelijk om ook een insigne te verdienen.

Kampen
Ieder jaar gaan de Esta’s op weekendkamp. Dit weekendkamp kan op locatie zijn of in het scoutinggebouwtje plaatsvinden. Dit weekendkamp is alvast een voorbereiding op het grote zomerkamp. Het weekend staat vaak in een thema waarbij de kinderen leuke activiteiten als avondspelen, knutselen, spelletjes, speurtochten en kampvuur in het teken staan van het weekendkamp.

Ook gaan ieder jaar de Esta’s een week op zomerkamp. Hierbij logeren de Esta’s in een blokhut midden in het bos op een locatie in Nederland. Dit kamp staat in een teken van een thema waarbij de kinderen worden meegesleept in een avontuur en waarbij ze diverse opdrachten, sportdagen, uitjes, kampvuur en avondspelen voldoen. Als afsluiting van het hele kamp hebben ze op de laatste avond een bonte avond (feestavond) om het kamp feestelijk af te sluiten.

Lijkt het je leuk om ook bij de Esta’s te komen kan je altijd een keer komen kijken op zaterdag middag van 14:30 en 16:30 uur.