Installatieavond

donderdag 17 december 2015 door de Gidsen

Donderdag 10 december was het zover, alle jongste Gidsen werden geïnstalleerd. En daar komt wel wat bij kijken, want de afgelopen maanden zijn ze 3 avonden bezig geweest om van alles te leren, zoals morsen, de windroos en knopen.

Tijdens de installatieavond werden de jongste in 3 groepjes verdeeld en gingen ze Ganzenbord spelen. Ieder vakje was een andere opdracht, waardoor we goed konden zien of ze alles wel wisten. Dit was gelukkig het geval en na het vertellen van hun belofte en het opspelden van alle insignes, waren ze een echte gids.

Taarten maken

zaterdag 21 maart 2015 door de Gidsen

Laatst hadden de Gidsen wel een heel bijzondere opkomst, iedereen mocht namelijk een eigen taartje vullen en versieren. Oud gidsenleiding Leonie was voor ons aan het bakken geweest. Als eerst moesten we de taart in 3 delen snijden, zodat we de taart konden vullen. De ene laag vulling was aardbeienjam en de andere laag vulling was van boter crème.

Hierna mochten we een kleur marsepein uitkiezen om de taart mee te bedekken. De marsepein moest eerst goed gekneed worden en daarna moest het uitgerold worden. Nadat de taart bedekt was, konden we van de overige marsepein leuke vormpjes maken. Er waren ook nog een boel uitstekertjes waar de mooiste creaties van gemaakt werden.

Uiteindelijk ging iedereen met een mooie taart naar huis.

Facebook en foto's

donderdag 10 oktober 2013 door de Gidsen

Ben je benieuwd wat de gidsen allemaal doen?

Neem dan snel een kijkje op onze facebook. Hier plaatsen we bijna iedere week een berichtje van de activiteiten die wij doen. Je kan ons vinden via de volgende link: https://www.facebook.com/GidsenScoutingBerkelEnRodenrijs

En we hebben een picasaweb waar foto's geplaatst worden. http://picasaweb.google.com/109058701962998612503

Leuk dat je op onze pagina komt kijken. Wij zijn dus de gidsen. Onze speltak bestaat uit meisjes in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. Wij draaien op donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. We hebben onze eigen Facebook, waar je een indruk kan krijgen van wat wij allemaal doen https://www.facebook.com/#!/GidsenScoutingBerkelEnRodenrijs

Donderdagavond
Wat doen wij nou zoal tijdens een opkomst? Iedere week is dit weer verschillend! De ene week zijn we actief buiten spelletjes aan het doen en de andere week zijn we gezellig aan het knutselen of denkspelletjes aan het doen, zoals een quiz. Ieder jaar werken we ook aan een insigne en bereiden we op een avond gezellig samen met elkaar een echte maaltijd. Soms hebben we wel een heel bijzonder programma, zoals een taartenworkshop waarbij iedereen zelf een eigen taart mag maken met cake, marsepein en andere lekkernijen. De leiding zorgt voor een afwisselend programma zodat er altijd voor iedereen iets tussen zit wat je leuk vindt.

Weekendkamp
Ieder jaar gaan we in mei of juni op weekendkamp. Dit weekend duurt van vrijdagavond tot zondagmiddag en is een voorbereiding op het grote zomerkamp. Tijdens dit weekend kamperen we ergens in de buurt van Berkel en Rodenrijs en doen we leuke spelletjes en hebben we een uitstapje.

Het hoogtepunt van de scouting is toch wel het grote zomerkamp. Twee weken lang kamperen ergens in een bos in Nederland. Samen met je eigen ronde (dit is een groepje gidsen die de leiding vooraf ingedeeld heeft) maken jullie een eigen terreintje. Op dit terreintje zetten jullie je slaap- en bagagetent op, bouwen jullie je eigen keuken, graven jullie je eigen wc en maken jullie het gezellig met kaarsjes, vlaggetjes en andere leuke versiersels. Iedere avond kook je met je eigen ronde het avondeten. En durf jij het aan om ’s avonds stiekem naar een andere tent over te lopen zonder betrapt te worden door de leiding?

Het zomerkamp draait om een bepaald thema. Zo zijn we een keer op missie geweest met James Bond, zijn we in een andere wereld terecht gekomen en hebben we de dochters van een keizer gered uit de handen van slechteriken.

Tijdens zomerkamp doen we vele spelletjes, fiets je samen met je ronde een leuke tocht, maken we een uitstapje en doe je samen met de gidsen op sommige momenten lekker waar je zelf zin in hebt.

Gelukkig hoef je niet twee weken lang je ouders te missen, want die mogen gezellig langskomen op ouderdag.

Moeder-dochterweekend
Om het jaar gaan we in september op moeder-dochterweekend. Tijdens dit weekend, dat duurt van zaterdagochtend tot zondagmiddag mag je gezellig samen met je moeder op kamp. We slapen niet in tenten maar in een blokhut ergens in Zuid-Holland. Tijdens dit weekend doen we een autospeurtocht, vele spelletjes samen of tegen de moeders en zitten we ’s avonds gezellig aan het kampvuur.

Ben je tussen de 11 en 15 jaar oud en lijkt de gidsen iets voor jou? Je mag altijd gezellig een keer komen kijken op een donderdagavond, dat zouden wij erg leuk vinden!