Sinterklaas verhuur
70 Jaar bestaan
Zomerkamp
Het laatste nieuws

Kabouters helpen met NLdoet

maandag 14 maart 2016 door de Kabouters

Niet alleen de koning en koningin steken de handen uit de mouwen tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. De kabouters hebben op zaterdag 12 maart ook hard gewerkt. Op manege de blauw-gele vendel werden de kinderen met open armen ontvangen, want er waren genoeg klusjes. 

Door de verhuizing en bouw van de kantine lag er veel rondzwervend hout en stenen op het terrein. Deze hebben de kabouters allemaal verzameld en naar de afvaltrailer gesjouwd. Het bleek dat niet iedere kabouter gewend was aan het krijgen van vieze handen, alhoewel sommige liever een modder gevecht waren gestart. Naast het verzamelen van hout en stenen hebben de meiden ook veel stukken van de manege aangeveegd. Na het harde werk werden de kabouters beloond met limo, koek, een presentje en als klapper op de vuurpijl: een rondleiding over de manege. De manegepony's waren erg lief en wilden graag geaaid worden. Ook kregen we nog een show van de ruiters die op dat moment les hadden. 

Tot slot hebben we nog een keer een rondje 'stofzuigen' over het terrein gemaakt, want als de kabouters iets doen, dan doen ze het goed. Geen zwerfhout, stenen en afval meer op het terrein van de Blauw-gele vendel. De manege was super blij met de hulp, want nu kan de paardenweide, zonder stenen, ingezaaid worden. Zo kunnen de paarden deze zomer heerlijk buiten grazen zonder te struikelen over hout of stenen!


De foto's van alle hardwerkende kabouters staan op deze website.


Maskers maken bij de kabouters

zondag 31 januari 2016 door de Kabouters

Zaterdag 30 januari was het een opkomst bij de kabouters waar lekker werd gekliederd en waar iedereen de opkomst eindigde met een mooi masker.  
De kabouters hebben met papier en gips hun eigen maskers gemaakt. Het was even stil liggen wat niet voor iedereen even gemakkelijk was maar het eindresultaat mag er zijn. De volgende opkomst worden de maskers mooi geverfd, versierd met glitters en beplakt met papier waarna het carnavals weekend kan gaan beginnen!! 


 Groepsfoto Kabouters
De kabouters zijn een gezellige en jonge groep meiden van 7 tot 11 jaar. Iedere zaterdagochtend van 12.00 uur tot 14.00 uur heeft de leiding een afwisselend programma voor ze bedacht. Van een echte meidenochtend waarin een modeshow wordt gelopen met zelf gemaakte creaties tot stoere ren spelletjes en van bloemschikken tot een quiz in teamverband.

Als oudste kabouter krijg je zelf ook de kans om een opkomst te draaien waarbij de leiding weer voor één keer kind mag zijn.
Ieder jaar kunnen de kabouters ook een insigne verdienen. Zo zijn de kookkunsten van de meiden al beloond met een kookinsigne en hun wereldkennis met een cultuurinsigne.

Kampen
Ieder jaar gaan de kabouters op weekendkamp. Dit kamp waarbij de kabouters één nachtje hun slaapmatjes uit mogen testen is ter voorbereiding van het zomerkamp. Het weekendkamp zit vol leuke activiteiten zoals actieve avondspelen, creatief knutselen, super leuke uitjes en hersenkrakende puzzeltochten.

Het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. De kabouters logeren een week lang, samen met de welpen (jongens van dezelfde leeftijd) in een blokhut midden in het bos. In dit bos beleven de kabouters de meest spannende avonturen van het helpen van Robin Hood om slechte ridders te verslaan tot het vangen van een heks om een tuinkabouter weer terug te toveren tot professor.
Natuurlijk worden er deze week ook geheel in stijl avondspelen gehouden in het bos, liedjes gezongen bij het kampvuur, zwemuitjes gehouden en dit alles wordt afgesloten met een denderende feestavond.

Ben jij ook enthousiast geworden kom dan gerust een keer kijken op zaterdagochtend!
Kom is langs

Wil je een keertje komen kijken kun je gerust langskomen. Mocht je eerst wat meer infomatie willen dan kun je het onderstaande formulier invullen.

Geslacht