GlowGolf

donderdag 16 april 2015 door de Sherpas

Maandag 2 februari gingen wij met de sherpa's een uitje doen.
Het bleef een verrassing waar we heen gingen en we hoorden het pas op het uitje zelf. Uiteindelijk bleek het dat we naar Den Haag gingen en we gingen als eerst met zijn allen lekker wat eten. Nadat we wat gegeten hadden, gingen we glowgolfen. Glowgolfen is midgetgolf met glow in the dark thema. Hierna zijn we nog in een spiegeldoolhof geweest. Dat was een doolhof dat vol stond met spiegels, waardoor je niet wist of iets wel of geen gang was. Het was een gezellige avond en hierna gingen we snel naar huis.

Wij zijn meiden tussen de 15 en 18 jaar en komen iedere maandag avond bij elkaar om gezellig leuke dingen te doen. In het Scoutinggebouwtje hebben we een eigen ‘hok’: “Dzjoemna”. Er staat een grote hoekbank en er is een bar. Op maandag zijn wij er en op vrijdag de Rowans. Eens in de zoveel jaar gooien wij heel dit hok om en verven we alles opnieuw. Natuurlijk komen er dan ook leuke gadgets bij. Het is dus echt een eigen plek.

Op dit moment zijn we met 24 Sherpa’s en 3 begeleiding. In het begin van het seizoen maken we een lijstje waarop de data staan van alle maandagen. We zetten achter elke datum een naam van één van de Sherpa’s. Deze Sherpa bedenkt dan een programma voor die datum voor de groep. De programma’s van de Sherpa’s worden op deze manier vaak heel verrassend. Maar over het algemeen doen we vaak spelletjes, een quiz en af en toe iets sportiefs, maar we zijn vooral heel creatief! Tegeltjes maken, chocolafondue, negerzoenen happen.
Het leuke van de Sherpa’s is, dat we zelf de baas zijn. Doordat we met een wat ouder clubje zijn, kunnen we ook gemakkelijk ergens naartoe. Wanneer het mooi weer is en we hebben zin om een rondje te skeeleren; bellen, mailen of sms-en we even rond en staat iedereen -als het goed is- om 20:00u bij het gebouwtje om van start te gaan… Zo zijn we ook een keer bij het glazen huis van 3fm in Breda geweest, en doen we veel acties voor het goede doel bijv; een lichtje in de duisternis.
Als je zelf een keer wilt komen kijken hoe het gaat bij de Sherpa’s, ben je van harte welkom. We beginnen op maandagavond om 20:00u en stoppen rond 22:00u.

Maandagavond rituelen
Hier dan een stukje namens de onwijs leuke Sherpabegeleiding.
We draaien alweer wat maandjes mee en wij hebben het onwijs naar ons zin, met deze 24 kibbelende meiden. Gekwek, gelach, gegil en geschreeuw, geknuffel en gejuich. Dit zijn punten die horen bij onze vaste maandagavond rituelen. De uren vliegen voorbij en na ons innig samenzijn, gaan we altijd weer huilend uit elkaar, om de week te overleven en ons te verheugen op maandag avond.
Okee. We zijn geen meiden uit Goede Tijden Slechte Tijden, (ook al lijken we daar wel op natuurlijk wel op), maar echt waar, de uren vliegen voorbij.
We hebben tegenwoordig een nieuw bezigheid. Een nieuw ritueel. Ons vaste wie-heeft-wie gezoend rondje. De meest bizarre onthullingen komen daar uit, geheimen, die ik helaas hier niet kan typen (wij zijn ook niet om te kopen, maar zijn wel gek op drop :p)!
Een ander maandagavond ritueel, dat zeker niet vergeten mag worden is Annie, die om de week gebogen, met tassen vol voedsel het Djoemna komt binnen schuifelen. De grote van de groep is al bizar, maar wat dachten jullie val al dat voedsel dat in die grote monden wordt gestopt? Dat is pas bizar.
Eten en drinken kopen, we zijn van 1x in de 4 weken, naar 1x in de 2 weken gegaan (als we dat dan net redden). En hoeveel arme Annie dan moeten sjouwen. Tassen vol. Maar wat zouden de Sherpa’s zijn zonder het genot van een koekje en een theetje, de vreet-maandag-avond van de Sherpa’s houden we in stand, hoezee, hoezee!
Wij als Sherpabegeleiding zijn nu aardig getraind. Getraind in het op tijd komen (lees: 5 voor 8) zodat we een goed plekje op de bank hebben, want ja, de groep is gegroeid, maar de banken niet. Het beste plekje is dan ook nog in het midden, lekker warm tussen de rest gepropt en ja, dan moet je wel op tijd komen.
We zijn naast onze rituelen en gesnaai ook nog bezig met nuttige activiteiten!
We hebben pas super mooie borden gemaakt voor de NDS dag. Nu is het natuurlijk de bedoeling dat iedereen nu weet dat je Sherpa’s deze mooie borden gemaakt heeft en iedereen ons dan ook daarvoor persoonlijk bedankt, haha! Of een bos bloemen, dat mag ook.
Na al deze gekkigheid, wil ik nog wat kwijt.
Naast al onze rituelen, zitten we ook nog eens vol spontaniteit.
Wat wil je als Sherpabegeleiding nog meer?

Hasta la basta
Tot de volgende keer