De STAM van scouting Berkel is een groep oud-leiding. Vaak zijn zij langere tijd leiding geweest maar hebben nu geen tijd of zin meer in om 2, 3 of 4 avonden in de week zich in te zetten voor de vereniging. Toch is de stap om scouting helemaal te verlaten te groot. Een paar jaar geleden kwam er een klein groepje op het idee om zo eens in de maan bij elkaar te komen om wat bij te kletsen, programma’s te maken voor andere groepen en zelf leuke dingen te doen. Dit was het begin van de Stam.

Vanaf het begin wisselt de samenstelling van de stam regelmatig. Leden komen en gaan. We komen 1x per maand bij elkaar in het leidinghok van Serapis. De activiteiten die we hebben georganiseerd zijn o.a.:

-24 uurs Stam Trophy
-fietstocht voor de gidsen
-luchtbuks schietavond
-sinterklaasavond e.a.

Verder waren er veel leden van de Stam betrokken bij de organisatie van het 60 jarig bestaan van onze Scouting groep.