Nieuwe Welpen!

woensdag 11 november 2015 door de Welpen
Feest bij de Welpen! Afgelopen vrijdag zijn Jan, Jelle, Leon, Lucas, Mees, Rick en Roel geïnstalleerd als nieuwe leden. In het bijzijn van hun ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's, buren en uiteraard alle Welpen zeiden zij de Welpenwet en -belofte op, waarna ze hun Scoutingdas en insignes kregen. Hiermee horen ze er echt helemaal bij! De avond werd afgesloten met een heus feestmaal voor onze nieuwe Welpen, waar we erg blij mee zijn! Meer foto's zijn te vinden in ons album.

Mmmm!

zondag 08 maart 2015 door de Welpen

Een warm kampvuur en lekkere marshmallows; met zo'n topcombinatie weten de Welpen wel raad!

Meer foto's in ons album

Verslag vriendjesdag bij de Welpen

vrijdag 27 februari 2015 door de Welpen
Afgelopen vrijdag werd er bij de Welpen een vriendjesdag georganiseerd. Iedereen kon iemand meenemen om te laten zien wat een leuke groep wij zijn en wat we zoal doen op een vrijdagavond. Deze keer gingen we bootjes knutselen. Zeilbootjes om precies te zijn. Om deze te testen was er door Mor een groot zwembad in de zaal gebouwd en met behulp van een ventilator konden de bootjes de baan afleggen. De bootjes moesten dus niet alleen mooi worden, maar ook goed blijven drijven en snel kunnen varen. Er waren twee prijzen te verdienen: een voor de mooiste boot en een voor de snelste.

Iedereen ging lekker aan de slag met kurken, satéprikkers, touw, lijm en papier. Hiermee werden al snel de mooiste creaties gemaakt. Even later werden deze getest in het zwembad. Alle bootjes bleken goed te drijven en naar de overkant te komen, sommigen iets makkelijker dan anderen. Uiteindelijk bleek de boot van Ties de snelste, hij haalde de overkant in 22 seconden. Thomas ging ervandoor met de prijs voor mooiste boot met zijn driemaster de Thomson. Zij kregen allebei een leuke prijs.

Inmiddels was het alweer half negen en stonden er al vele ouders nieuwsgierig te kijken. Onze tijd zat er dus weer op, maar volgende week vrijdag gaan we gewoon weer iets leuks doen! We hopen dat alle vriendjes het ook naar hun zin hebben gehad, en zij zijn uiteraard van harte welkom om vrijdag weer langs te komen!

In het fotoalbum van de Welpen zijn foto's van de avond en alle bootjes te vinden.

20 februari: Vriendjesdag!

woensdag 11 februari 2015 door de Welpen
De Welpen is de gezelligste speltak van Scouting Olave st. Clair. Ook voor ons geldt echter: hoe meer zielen hoe meer vreugd! Om nieuwe leden aan te trekken organiseren we daarom vrijdag 20 februari een heuse vriendjesdag. Dit betekent dat alle Welpen hun (beste) vriend, broertje, neefje, buurjongen, klasgenoot enzovoort mogen meenemen om aan hem te laten zien wat een leuke groep wij zijn. Speciaal voor deze avond hebben wij weer een stoer, spannend, uitdagend, creatief, mega-programma samengesteld. We hopen op een hoge opkomst!

Voor wie: jongens tussen de 7 en 11 jaar
Wanneer: vrijdag 20 februari van 18.30 tot 20.30 uur
Waar: Scouting Olave st. Clair, Burgemeester Hendrixstraat 21 in Berkel en Rodenrijs

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Welpenleiding via welpenberkel@gmail.com

Hopelijk tot de 20e!

Groetjes de Welpenleiding

De Welpen
De welpen zijn een groep jongens van 7 t/m 11 jaar. We draaien iedere vrijdagavond van 18:30 tot 20:30 uur. Tijdens de opkomst doen we allemaal leuke spellen en activiteiten. Hierbij kun je denken aan een spannend avondspel, een speurtocht, knopen leren leggen om zelf iets te bouwen, of een gezellige avond rond het kampvuur. Elke week hebben we weer een ander leuk programma!

Jungle Book
De welpen maken onderdeel uit van het Jungle Boek. Dit verhaal van Richard Kipling (waarschijnlijk beter bekend door de Disney-film) gaat over een jongen die leeft in de Indiase jungle en opgevoed wordt door wolven. Samen met de kleine wolven (de Welpen!) beleeft hij allerlei avonturen.
Alle Welpenleiding hebben een naam aangenomen van een figuur uit het Jungle Boek. Momenteel bestaat de leiding uit Bagheera, Hathi, Ikki, Kaa, Mor en Thuu.

abeelding_jungelbook

Uniform en insignes
Als je lid wil worden van scouting krijg je een uniform. Elke speltak heeft zijn eigen kleur. De Welpen, Kabouters en Esta’s dragen een groene kleur blouse. Je mag deze blouse pas dragen als je geïnstalleerd wordt. Op de blouse komen dan verschillende insignes. Insignes zijn plaatjes met een bepaalde betekenis. Zo zijn er insignes die laten zien dat je bij de groep hoort, en insignes die je kunt verdienen, bijvoorbeeld door mee te gaan op zomerkamp of door te laten zien dat je bepaalde vaardigheden beheerst. Dit kunnen dingen zijn als spoorzoeken, koken of pionieren. Hoe langer je op de welpen zit, hoe meer insignes je kunt verdienen.

Kampen
Een van de leukste dingen aan lid zijn van de Welpen, is dat je mee mag op de kampen die we elk jaar organiseren. Elk jaar hebben we zowel een weekendkamp als een zomerkamp. Dit zomerkamp duurt een hele week! Tijdens deze week slapen we in een blokhut van een andere Scoutinggroep ergens in Nederland, over het algemeen in een bosrijke omgeving. Overdag vermaken we ons met o.a. spelletjes, uitjes, een sportdag en creatieve programma’s. ’s Avonds doen we spannende avondspellen in het bos of zitten we aan het kampvuur. De week wordt afgesloten met een heuse bonte avond!

Geïnteresseerd?
Lijkt het je leuk om ook bij de Welpen te komen dan ben je van harte welkom om een keer te komen kijken op vrijdag avond tussen 18:30 en 20:30 uur. Klik op het tabblad “kom eens langs” voor meer informatie.